Ο γρίφος του κουτιού: Οι αστροναύτες πρέπει να τον λύσουν για να ταξιδέψουν στο διάστημα




Μπορεί να ονειρευόσασταν από παιδί να γίνετε αστροναύτης, όταν όμως ερχόταν η στιγμή, θα περνούσατε το τεστ;

Ένας από τους πιο διάσημους εν ζωή αστροναύτες της Αγγλίας, ο Tim Peake, ταλαιπώρησε πολύ κόσμο τις προάλλες ανεβάζοντας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, μια ερώτηση που περιέχεται στο νέο του βιβλίο «Ask an Astronaut» (Ρώτα έναν Αστροναύτη).

Η φωτογραφία που συνόδευε την ανάρτησή του, απεικόνιζε ένα κουτί με μια κουκκίδα στον πάτο του και ο γρίφος που καλούσε τον κόσμο να λύσει ήταν αυτός:


Αυτή, υποτίθεται, πως ήταν μία πραγματική άσκηση που έπρεπε να λύσει ο Tim, μαζί με τους υπόλοιπους αστροναύτες, πριν επιλεχθεί για να ταξιδέψει στο διάστημα.

Και, από την ώρα που την πόσταρε στο Facebook, έχει τρελάνει τον κόσμο.

Δοκιμάστε να την λύσετε και πείτε μας τα αποτελέσματά σας. Ενημερωτικά, ο Peake δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τη «σωστή απάντηση».

Το κουτί μπορεί να μετακινηθεί μόνο αν το κυλήσεις προς τα αριστερά, τα δεξιά, προς τα μπροστά (προς το μέρος σου) ή προς τα πίσω (μακριά από εσένα). Νοητά, πρέπει να μετακινήσεις το κουτί με την εξής κατεύθυνση: μπροστά, αριστερά, αριστερά, μπροστά, δεξιά, πίσω, δεξιά.

Μόλις το κάνεις αυτό, απάντησε που καταλήγει η κουκκίδα μετά από αυτό το ταξίδι.


https://www.huffingtonpost.gr/2017/10/28/life-grifos-koutiou-astronaytes_n_18405982.html?ncid=fcbklnkgrhpmg00000001&utm_medium=Social&utm_campaign=gr_main&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3GW4bwid3ubUskfxxStByrk3zSznEGxiZ8BCbERHGznVX2kz4AtJRZsBU

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις