Νέες απειλές από την Ρωσία για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS

Ο Ντιμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, επαναλαμβάνει πάλι σήμερα μέσω Telegram τα υπονοούμενα σχετικά με την ασφάλεια του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΔΣ).


Επισημαίνει ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία απειλούν την σταθερότητα της τροχιάς του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Και δημοσιεύει έναν χάρτη που δείχνει που θα πέσει ο ΔΔΣ με μάζα 500 τόνων (ο οποίος αποκλείεται να πέσει στην Ρωσία). Επιμένει ότι οι αντίστοιχες διαστημικές υπηρεσίες της δύσης (ΝASA, ESA, CSA) θα πρέπει άρουν τις κυρώσεις που επέβαλαν εναντίον της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, γιατί αυτές μπορεί να στοιχίσουν την καταστροφή του ΔΔΣ.

Εν τω μεταξύ στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης – για να μας δείξουν ποιός είναι το αφεντικό της τροχιάς – δημοσιεύουν την είδηση ότι στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την άφιξη του διαστημικού σκάφους Soyuz MS-21, η ρωσική υπηρεσία διαστήματος αύξησε σήμερα το ύψος της τροχιάς του ΔΔΣ κατά 850 μέτρα, μέχρι τα 418,44 km.

https://t.me/rogozin_do/1952

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις