Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Πασχαλινά σοκολοτάκια

αν θέλετε να δωρίσετε σπιτικά γλυκά το Πάσχα ...

Υλικά

μαύρη σοκολάτα ζαχαροπλαστικής
μαύρη ζάχαρη
μέλι
ξηροί καρποί ανάλατοι
κορν φλέικς
μαύρη τρούφα ή χρωματιστή

Βήματα

1. Λιώνουμε τη ζάχαρη σε μία αντικολλητική κατσαρόλα και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε συνεχώς το μίγμα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την μαύρη σοκολάτα .
3. Απλώνουμε σε λαδόκολλα την λιωμένη ζάχαρη με τους ξηρούς καρπούς για να κρυώσει και στη συνέχεια αλέθουμε το μίγμα για να γίνει μικρά κομμάτια.
4. Προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα τα κομμάτια ξηρών καρπών, την κανέλα, μέλι και κορν φλέικς και ανακατεύουμε το μίγμα για να κρυώσει.
5. Προσθέτουμε τρίμμα φλούδας πορτοκαλιού ή λεμονιού στο μίγμα μας ανάλογα με τη γεύση που θέλουμε να δώσουμε στα σοκολατάκια μας.
6. Φτιάχνουμε βόλους από το μίγμα μας και τους βουτάμε μέσα στην τρούφα. Τοποθετούμε τα σοκολατάκια μας σε θήκες και περιμένουμε να κρυώσουν.
Σε μία ώρα τα σερβίρουμε! Είναι πολύ νόστιμα καλή όρεξη!

και λίγη περισσότερη φυσική . . .

Τήξη είναι η μετατροπή ενός στερεού σε υγρό πχ σοκολάτα σε υγρή σοκολάτα
Πήξη είναι η μετατροπή ενός υγρού σε στερεό πχ το υγρό μας μίγμα σε σοκολατάκια

Διάρκεια πειράματος : 1 ώρα
Βαθμός δυσκολίας : 1/5
Εφαρμογή : Φυσική Ε' Δημοτικού Μίγματα
και Χημεία Β' Γυμνασίου  Ομογενή και Ετερογενή Μίγματα - Τήξη- Πήξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...