Φορτιστής… νερού για γκάτζετ!

Μια κουταλιά νερό είναι ικανή να «ζωντανέψει» τη μπαταρία ενός κινητού για 10 ολόκληρες ώρες, με τη βοήθεια του οικολογικού φορτιστή PowerTrekk.


Ονομάζεται PowerTrekk και αποτελεί τη λύση για άμεση φόρτιση παντού και πάντα, της σουηδικής εταιρείας myFC η οποία αντλεί την ενέργειά της από ελάχιστο… νερό!
Σύμφωνα με την εταιρεία, ο πρωτοποριακός «πράσινος» φορτιστής απευθύνεται σε χρήστες κινητών και άλλων συσκευών (φωτογραφικές μηχανές, GPS κ.ά.) που βρίσκονται σε περιοχές όπου δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση. Το μόνο που χρειάζεται το PowerTrekk, ώστε να παραγάγει ενέργεια ικανή να «ζωντανέψει» ένα κινητό για δέκα ώρες, είναι μια κουταλιά νερό.

Υδάτινη ενέργεια μέσω χημικής αντίδρασης

Όπως εξηγούν οι επινοητές του, η εύχρηστη συσκευή λειτουργεί χάρη στη χημική αντίδραση που πραγματοποιείται μεταξύ του πυριτιούχου νατρίου που περιέχεται ήδη στο εσωτερικό της και του προστιθέμενου νερού. Αυτή έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή αερίου υδρογόνου.
Το πυριτιούχο νάτριο είναι μια νέα χημική ουσία σε σκόνη που αναπτύχθηκε από την νεοϋορκέζικη ενεργειακή εταιρεία SiGNa Chemistry. Είναι η πρώτη φορά που το πυριτιούχο νάτριο χρησιμοποιείται σε εμπορικό προϊόν.

Η επαναστατική εφεύρεση είναι συμβατή με όσες συσκευές διαθέτουν θύρα USB και σχεδόν με κάθε τύπο νερού, συμπεριλαμβανομένων λασπόνερων και θαλασσινού νερού.
Η οικολογική συσκευή έκανε το ντεμπούτο της στο συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας της Βαρκελώνης, στην Ισπανία, ενώ μια νέα πιο εξελιγμένη εκδοχή της παρουσιάστηκε και στην διεθνή έκθεση τεχνολογίας CES (Consumer Electronics Show) του Λας Βέγκας, στις ΗΠΑ.Πηγή: Το Βήμα Διαδίκτυο
http://www.powertrekk.com/

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις