Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Νέα αποστολή στον Αρη το 2020

Ένας από τους βασικούς στόχους της νέας αποστολής θα είναι η μεταφορά δειγμάτων από τον Αρη στη Γη για πρώτη φορά στην ιστορία. (Πηγή: NASA)
Η NASA ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μια νέα, πολυετή αποστολή στον πλανήτη Αρη ως συνέχεια της πρόσφατης επιτυχίας της αποστολής Curiosity.
Η αποστολή θα συμπεριλαμβάνει και πάλι όχημα στην επιφάνεια του πλανήτη, βασισμένο στο Curiosity, το οποίο κόστισε 2,5 δισεκατομμύρια δολλάρια. Το κόστος της νέας αποστολής θα είναι περίπου ένα δισεκατομμύριο χαμηλότερο, λόγω της ήδη ανεπτυγμένης τεχνολογίας που θα προσαρμοστεί από το Curiosity, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή της NASA Τζον Γκράνσφελντ.

Ένας από τους βασικούς στόχους της νέας αποστολής θα είναι η μεταφορά δειγμάτων από τον Άρη στη Γη για πρώτη φορά στην ιστορία. «Χωρίς αμφιβολία, θέλουμε να πραγματοποιήσουμε πρόοδο στον χειρισμό και την ανάλυση των δειγμάτων», δήλωσε ο Γκράνσφελντ.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες της αποστολής ακόμα δεν έχουν καθοριστεί επακριβώς, κάτι που αναμένεται να γίνει τους επόμενους μήνες από μία ειδική επιστημονική επιτροπή, ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτός διαγωνισμός για τον εξοπλισμό και τα επιστημονικά όργανα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...