Νέο πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

            
Ο ελληνικής καταγωγής ρώσος αστροναύτης Φίοντορ Γιουρτσίχιν, η Αμερικανίδα Κάρεν Νάιμπεργκ και ο Ιταλός Λούκα Παρμιτάνο έφτασαν σήμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπου και θα παραμείνουν για έξι μήνες.
Το διαστημόπλοιο «Σογιούζ» που τους μετέφερε, εκτοξεύτηκε στις 23.31 ώρα Ελλάδας από το Καζακστάν και έφτασε στον Σταθμό περίπου έξι ώρες αργότερα –στο παρελθόν η πτήση αυτή διαρκούσε ως και 48 ώρες.
Ο Γιουρτσίχιν ανέφερε ότι θα τραβήξει από το διάστημα πολλές φωτογραφίες των αγαπημένων του προορισμών στην Ελλάδα, αλλά και τη Ρωσία, όπως της μακρινής διαμαντοπαραγωγού Δημοκρατίας της Γιακουτίας, τη σημαία της οποίας μεταφέρει στο διάστημα σε μια ένδειξη και δικής του συμμετοχής στην αδελφοποίηση της πρωτεύουσάς της Γιακούτσκ με τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η 43χρονη Κάρεν Νάιμπεργκ εκπροσωπεί τη NASA και πραγματοποιεί τη δεύτερη πτήση της στο διάστημα, ενώ ο Λούκα Παρμιτάνο εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και σε ηλικία 36 ετών είναι ο νεότερος αστροναύτης που θα παραμείνει στον Σταθμό για μεγάλη διάρκεια (6 μήνες).

Πηγές: BBC, ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις