Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

CERN: Η Fabiola Gianotti θα είναι η νέα γενική διευθύντρια του CERN

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η γενική διευθύντρια του CERN για τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι η Ιταλίδα φυσικός Fabiola Gianotti .
Η διεύθυνσή της θα ξεκινήσει την 1η Ιανουρίου του 2015.
Η ιταλίδα φυσικός –η πρώτη γυναίκα επιστήμονας που κατακτάει αυτό το ξεχωριστό επιστημονικό πόστο- θα διαδεχθεί τον απερχόμενο διευθυντή Ρολφ Ντίτερ Χόιερ.
Η 52χρονη ερευνήτρια υπήρξε επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που επιβεβαίωσε την ύπαρξη του μποζονίου του Χιγκς στο CERN και διαθέτει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό και πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων.
Η Τζιανότι κατάφερε να υπερισχύσει της υποψηφιότητας άλλων δυο διακεκριμένων συναδέλφων της: του Ολλανδού Φρανκ Λίντε, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής Nikhef του Άμστερνταμ και του Βρετανού Τέρι Γουάιατ, καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Τόσο ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, όσο και η υπουργός Παιδείας Στεφανία Τζιανίνι έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στην ιταλίδα φυσικό.
«Η εκλογή της Τζιανότι στη θέση της διευθύντριας του CERN αποτελεί μια τεράστια τιμητική διάκριση για τις ιταλικές επιστήμες. Είμαι σίγουρη πως η Τζιανότι θα κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά στη νέα της θέση, προσθέτοντας κι άλλες προσωπικές επιτυχίες στην ούτως ή άλλως σπουδαία της επιστημονική καριέρα μέχρι σήμερα» ήταν η δήλωση της Τζιανίνι.
Πριν δυο χρόνια, η ιταλίδα φυσικός «κονταροχτυπήθηκε» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για το ποιο θα είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2012 κατά το αμερικανικό περιοδικό TIME. Το εξώφυλλο του περιοδικού τελικά κόσμησε ο αμερικανός πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...