Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Μην χάσετε την σύνοδο Αφροδίτης Δία το πρωί

Λίγη τύχη με τον καιρό, καθαρός ανατολικός ορίζοντας και πρωινό ξύπνημα χρειάζονται το ξημέρωμα της Δευτέρας για μια υπέροχη σύνοδο Δία και Αφροδίτης: 


Τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/11 μια εξαιρετικά κοντινή σύνοδος της Αφροδίτης και του Δία θα είναι ορατή στον ανατολικό ουρανό. Ο Δίας και η Αφροδίτη θα βρεθούν σε γωνιώδη απόσταση μόλις ενός τέταρτου της μοίρας. Θα είναι εύκολα ορατοί στο ίδιο πεδίο ακόμα και με τηλεσκόπιο.
Με γυμνό μάτι, οι πλανήτες θα φαίνονται εντυπωσιακοί καθώς θα τους χωρίζει απόσταση μόλις μισής πανσελήνου. Οι πλανήτες θα κάνουν την εμφάνισή τους ως ζεύγος στις 5:25 περίπου όταν και θα έχουν ανατείλει και οι δύο στα ανατολικά.
Το ζεύγος θα παραμείνει ορατό για λιγότερο από μια ώρα καθώς σταδιακά θα χαθεί στο φως του ήλιου που ανατέλλει περίπου στις 6:15 με τους πλανήτες μόλις να έχουν ξεπεράσει τις 10 μοίρες ύψος.
Για να τους δείτε θα χρειαστεί καθαρός ανατολικός ορίζοντας, να κοιτάξετε στο διάστημα 5:30-6:10 καθώς και τύχη με τον καιρό που δε μας ευνοεί αυτές τις μέρες.

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=25059

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...