Ο Lawrence Krauss κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση


Ενώ στην Γαλλία ποινικοποιείται η σεξουαλική παρενόχληση στους δρόμους (αυτό που στην Ελλάδα είναι γνωστό ως «καμάκι») με πρόστιμο 705 ευρώ, στις ΗΠΑ, μετά τον Walter Lewinήρθε και η σειρά του Lawrence Krauss.
Ο κοσμολόγος (και άθεϊστής) Lawrence Krauss, συγγραφέας πολλών βιβλίων, βρίσκεται στο στόχαστρο για σεξουαλική παρενόχληση. Μετά από έρευνα που έκανε επιτροπή του πανεπιστημίου της Αριζόνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Krauss «χούφτωσε» το στήθος μιας γυναίκας το Νοέμβριο του 2016 στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, όταν η γυναίκα ζήτησε από τον Krauss να βγάλουν μαζί μια φωτογραφία. Η γυναίκα αντέδρασε σοκαρισμένη και απομακρύνθηκε αμέσως, αν και αργότερα δήλωσε ότι θεωρεί πως ο Krauss δεν πρέπει να χάσει την καριέρα του γι΄ αυτήν την οπωσδήποτε κατακριτέα συμπεριφορά του.
Παρότι στην φωτογραφία δεν φαίνεται κάτι επιλήψιμο, το περιστατικό είδαν δύο μάρτυρες και η μαρτυρία-καταγγελία της μιάς, ήταν αυτή που είχε καθοριστική σημασία στην έρευνα. Το πανεπιστήμιο της Αριζόνα, σύμφωνα με το sciencemag.org αποφάσισε να μην ανανεώσει για άλλη μια πενταετία τη θητεία του Krauss ως διευθυντή του Προγράμματος Origins, που μελετά τη γέννηση του σύμπαντος.

pic.twitter.com/UwdeB15xNw

— Lawrence M. Krauss (@LKrauss1) August 2, 2018

Ο αντιπρόεδρος και κοσμήτορας του πανεπιστημίου Mark Searle δήλωσε ότι «λαμβάνονται μέτρα ώστε να αποτραπεί η επανάληψη οποιαδήποτε παρόμοιας συμπεριφοράς». Ας σημειωθεί ότι στην θέση του Lawrence Krauss το πανεπιστήμιο της Αριζόνα τοποθέτησε μια γυναίκα, την Lindy Elkins-Tanton.
Ο Krauss – ο οποίος αυτή τη στιγμή ταξιδεύει στην Ισλανδία – ήδη πριν την εκδίωξή του από το Πρόγραμμα Origins βρισκόταν σε υποχρεωτική άδεια μετά αποδοχών από το πανεπιστήμιό του μετά από ένα καταδικαστικό εναντίον του άρθρο στο BuzzFeed, που περιείχε και άλλες καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ: He Became A Celebrity For Putting Science Before God. Now Lawrence Krauss Faces Allegations Of Sexual Misconduct

Διαβάστε επίσης και την απάντηση του Lawrence Krauss ΕΔΩ: https://drive.google.com/file/d/1IgAGpkAa2vwSMOtFD4iAfwfryTNJbJ_5/view

Προς το παρόν, το πανεπιστήμιο της Αριζόνα δεν έχει διευκρινίσει αν θεωρεί ότι, πέρα από το συμβάν στη Μελβούρνη, και οι άλλες καταγγελίες έχουν βάση. Ο ίδιος ο Krauss αρνείται τα πάντα, ενώ δεν παραδέχεται ούτε καν πως άγγιξε το στήθος της γυναίκες στο συνέδριο της Μελβούρνης. Όμως το πανεπιστήμιό του, τουλάχιστον γι΄ αυτή την τελευταία περίπτωση, θεώρησε πιο αξιόπιστους τους μάρτυρες…
Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί τα βιβλία του Krauss «Η πιο μεγαλειώδης ιστορία που ειπώθηκε ποτέ» (2018), «Ένα σύμπαν από το τίποτε» (2012), «Σκοτεινή Ύλη» (2005), και «Η φυσική του Star Trek» (1996).

πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕhttps://www.buzzfeednews.com/article/peteraldhous/lawrence-krauss-grabbed-breast-asu-finds  physicsgg.me

http://www.sciencemag.org/news/2018/08/university-finds-prominent-astrophysicist-lawrence-krauss-grabbed-woman-s-breast

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις