Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020

Δωρεάν μάθημα MOOC για το σωματίδιο Higgs από τον Higgs!!

Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου προσφέρει online και εντελώς δωρεάν ένα μάθημα για την ανακάλυψη του σωματιδίου του Χιγκς.

Το μάθημα ξεκινάει στις 10 Φεβρουαρίου.
https://www.futurelearn.com/courses/higgs?fbclid=IwAR2LRDhlqUAfA9nneH9FyOI0AwnE1ZZfKAFn5XLpHo-wx-KNgjj31rfTIMc

           

Αν θέλετε να μάθετε λοιπόν για το μποζόνιο Χιγκς, μην ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή. Το μάθημα δεν έχει σχεδιαστεί για φυσικούς (που τα ξέρουν ήδη όλα αυτά!), αλλά για όλους τους υπόλοιπους. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον καθηγητή Χιγκς και μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις (με αγγλικούς υπότιτλους) με καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
Το μάθημα το είχα παρακολουθήσει με επιτυχία πριν από 6 χρόνια και μάλιστα έλαβα και την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
Είναι υψηλού επιπέδου, κάποια κεφάλαια κατά την προσωπική μου γνώμη θέλουν αρκετό διάβασμα και είναι δύσκολα, αλλά θεωρώ ότι αξίζει να το κάνετε μέχρι τέλους , αν θέλετε να καταλάβετε τι συμβαίνει στο CERN και στον LHC.


Στο μάθημα συμμετέχει στον σχεδιασμό και διδάσκει ένας Έλληνας φυσικός,
 ο καθηγητής  Χ. Λεωνιδόπουλος, εξαιρετικός στην διδασκαλία και στην εκλαΐκευση δύσκολων εννοιών της φυσικής. Είχα δε την μεγάλη τύχη να τον γνωρίσω και από κοντά στο CERN και να κάνει μάθημα στους μαθητές της Σχολής Χιλλ και να απολαύσω το μάθημά του και στο CERN.
Νομίζω ότι ένα από τα πολύ σημαντικά δώρα αυτών των μαθημάτων είναι ότι μπορεί να γνωρίσεις σπουδαίους δασκάλους και από κοντά!
Σας συστήνω το μάθημα. Μην το χάσετε!

Για να γραφτείτε στο μάθημα, κάντε κλικ:
https://www.futurelearn.com/courses/higgsFeedback from previous years' runs of the MOOC:

"What has been particularly remarkable about this MOOC is that armed with little more than a blackboard and a piece of chalk all of the speakers have explained in a particularly clear way some of the most complex ideas in physics - I envy today's Edinburgh undergraduates. Added to that the privilege of hearing Peter Higgs talk about these topics makes this a truly outstanding course."

“What a wonderful experience, I would never have thought that I would understand such a large and detailed amount of physics in such a short period. It was fascinating.”

“This was a fantastic course. It was the most difficult MOOC I have yet encountered but worth the effort.”

“I do have the same feeling of coming to the end of a good book, but not wanting it to end.”

“No other MOOC is anything like this one.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...