Πέθανε ο Ken Robinson

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, καπέλο, γυαλιά και κοντινό πλάνο, κείμενο που λέει "In memory of Sir Ken Robinson PhD 1950 2020"

Μόλις έφυγε. Ο κορυφαίος... πόσο λυπάμαι.

It is with heavy hearts that we announce Sir Ken Robinson died peacefully yesterday, 21st August 2020, surrounded by family after a short battle with cancer.
We will be following up with a further update as we begin to follow Sir Ken’s wishes and honor his legacy.
Ο Sir Ken Robinson γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 4 Μαρτίου 1950, προερχόμενος από εργατική οικογένεια.
Ήταν συγγραφέας και σύμβουλος σε θέματα εκπαίδευσης. Στις εμπνευσμένες ομιλίες του ζητούσε δραστικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε να "ανθίσουν" τα ταλέντα που κρύβει μέσα του κάθε παιδί.
Όπως έλεγε: "Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο έχουν ευφυΐα ως προς τον δείκτη αποκλίνουσας σκέψης σε ποσοστό που φτάνει το 98%. Με την συνεχή εκπαίδευση πάνω σε συγκεκριμένα πρότυπα ο δείκτης αυτός ευφυίας μειώνεται στο 50%". Ο Σερ Κεν Ρόμπινσον είχε προτείνει τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να γαλουχεί (αντί να υπονομεύει) τη δημιουργικότητα.
Ο Sir Ken Robinson πίστευε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στις ΗΠΑ ενισχύει τη συμμόρφωση, την υποταγή και την τυποποίηση αντί να πυροδοτεί τη δημιουργία, την πρωτοτυπία και την καινοτομία.



Πώς να δραπετεύσουμε από την κοιλάδα του θανάτου της εκπαίδευσης

Ο Σερ Κεν Ρόμπινσον παρουσιάζει 3 αρχές, σημαντικές για την πρόοδο του ανθρώπινου μυαλού, και περιγράφει πώς η τρέχουσα εκπαίδευση δουλεύει εναντίον τους. Σε μια αστεία, ανατρεπτική ομιλία, μας λέει πώς να βγούμε από την εκπαιδευτική Κοιλάδα του Θανάτου που τώρα αντιμετωπίζουμε και πώς να γαλουχήσουμε τις νεότερες γενιές μέσα σ' ένα κλίμα δυνατοτήτων.




Πώς το σχολείο σκοτώνει τη δημιουργικότητα

Ο Σερ Κεν Ρόμπινσον κάνει μια διασκεδαστική και έντονα συγκινητική πρόταση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να γαλουχεί (αντί να υπονομεύει) τη δημιουργικότητα.
 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις