Θερινό Σχολείο Αστροφυσικής για μαθητές Γ' Γυμνασίου και Λυκείου


Δωρεάν Θερινό Σχολείο Αστροφυσικής για μαθητές Γ' Γυμνασίου και Λυκείου
Σας το προτείνω για τα παιδιά σας, αν τα ενδιαφέρει η αστροφυσική. Είναι ότι καλύτερο μπορούν να κάνουν στην εκπαίδευση της φυσικής το καλοκαίρι - τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν με διδάσκοντες ταλαντούχους φυσικούς με μεγάλο μεράκι και κέφι για αυτό που κάνουν. Το επίπεδο εκπαίδευσης των μαθητών είναι υψηλό και η εμπειρία στο Αστεροσκοπείο Ασέας είναι μοναδική!! Θα με θυμηθείτε!Το Αστεροσκοπείο Ασέας διοργανώνει δωρεάν θερινά μαθήματα Αστρονομίας και Διαστημικής Τεχνολογίας για μαθητές Γ' Γυμνασίου και Λυκείου. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρία και εργαστηριακές ασκήσεις στο Αστεροσκοπείο και στην ύπαιθρο με χρήση επιστημονικών οργάνων καθώς και για πρώτη φορά διαστημικές αποστολές με χρήση τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας. Τη διδασκαλία αναλαμβάνουν εξειδικευμένοι επιστήμονες. Για το έτος 2024, τα μαθήματα αστροφυσικής θα παραδόσουν οι Φυσικοί Αναστασίου Κωνσταντίνος και Δημόπουλος Δημήτριος.
Λαμπρότητες και μεγέθη αστέρων, Φωτομετρία, Αποστάσεις ουρανίων σωμάτων και συστήματα συντεταγμένων. Φασματοσκοπία αστέρων – μέλαν σώμα, ακτινοβολία και θερμοκρασία αστέρων, Φασματική ταξινόμηση αστέρων – διάγραμμα H-R, αστρονομικά όργανα. Αστρική γένεση, εξέλιξη στην κύρια ακολουθία, ερυθροί γίγαντες, λευκοί νάνοι, εκρήξεις σούπερνόβα, πάλσαρ, μαύρες τρύπες. Διπλοί αστέρες, ανοιχτά και σφαιρωτά σμήνη αστέρων, γαλαξίες. Ηλιακή Φυσική, ενεργός Ήλιος, εκλάμψεις, προεξοχές, στεμματικές εκτινάξεις μάζας.Παρατήρηση στόχων βαθέος πεδίου με το πρωτεύον τηλεσκόπιο του αστεροσκοπείου. Παρατήρηση Ήλιου με ηλιακό τηλεσκόπιο. Διαστημικές αποστολές με χρήση τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας.
Συμμετοχή σε κάθε κύκλο μαθημάτων είναι δωρεάν με σειρά προτεραιότητας και περιλαμβάνει:

1) 8 ώρες μαθήματος στο σχολείο της Ασέας ή του Κερασταρίου (δίωρα μαθήματα).
2)Αποστολές διαστημικής εξερεύνησης ως πλήρωμα του ISS με χρήση εικονικής πραγματικότητας.
3) Πακέτο σημειώσεων πάνω στο συγκεκριμένο μάθημα
4) Παρουσίαση διαφανειών με προτζέκτορα για καλύτερη κατανόηση της ύλης
5) Πειραματική εφαρμογή (τηλεσκόπιο, επίσκεψη στο αστεροσκοπείο, ανιχνευτές Geiger - Muller, ανίχνευση ραδιενέργειας στο έδαφος κτλ)
6) Πιστοποιητικό συμμετοχής

Εγγραφές εδώ
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις