Τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων Φυσικής 2024 και οι λύσεις

 



Τα σημερινά θέματα Φυσικής των Πανελλαδικών εξετάσεων φυσικής


Τα θέματα

Κάποιες ενδεικτικές λύσεις Αποστόλης Παπάζογλου

Λύσεις Βασίλης Δουκατζής

Οι απαντήσεις από Χριστόφορο Κατσιλέρο.
Τα θέματα σε Word. Μια προσφορά από τον Χρήστο Τσουκάτο.
από το υλικονετ.

Σχόλιο του καθηγητή στο προφίλ μου στο fb.

Christos Touramanis Professor of Experimental Particle Physics στην εταιρεία University of Liverpool Πρώην Scientific Associate στην εταιρεία CERN

Τα θέματα αυτά δεν εξετάζουν ούτε την κριτική σκέψη, ούτε την βαθύτερη κατανόηση της φύσης. Αποτελούν διαγωνισμό δεξιοτεχνίας που χρειάζεται και χρόνο και ηρεμία ένα ΣΚ για να το απολαύσει κάποιος και μάλιστα με παρέα (ομαδική άσκηση).
Το θέμα με το σχήμα που προκαλεί ζαλάδα σε εξετάσεις με στενό χρονικό περιθώριο και φοβερή πίεση αφού κρίνεται το μέλλον των παιδιών αποτελεί έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω. Το να κρύψω την συχνότητα μέσα σε έναν τύπο δεν εξετάζει αν ο μαθητής καταλαβαίνει πως δουλεύει το μαύρο σώμα αλλά ποιος έχει γερά νεύρα, ψυχραιμία και είναι καλός στο κυνήγι θησαυρού.
Εάν εγώ στον Ηλεκτρομαγνητισμό του τρίτου έτους βάλω τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω. Η σαφήνεια και καθαρότητα στις ερωτήσεις είναι απαιτούμενο στα θέματα που βάζουμε. Τα άλλα είναι εκβιασμός της κοινωνίας ώστε να ακουμπάει τις οικονομίες της, συχνά αιματηρές, στα φροντιστήρια. Απωθεί τα παιδιά αφού εξαφανίζει την ομορφιά της φυσικής κάτω από σχολαστικοσμούς και βυζαντινισμούς.

από το ylikonet.gr



και κομικ για τα φετινά θεματα που βρήκα στο διαδίκτυο








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις